donderdag 3 februari 2011

Start Natuurgidsencursus

De IVN-afdelingen Westerveld en Ooststellingwerf organiseren een natuurgidsencursus. De cursus, die ongeveer anderhalf jaar duurt, start in september 2011 en is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of organisator van educatieve activiteiten.

De cursus is een kaderopleiding van het IVN. Als cursist doe je in  ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens cursusavonden en excursies krijgen cursisten een brede basiskennis van natuur en milieu in het ‘Nationaal Park Drents-Friese Wold’ en verdere omgeving. Cursisten leren hoe ze zelf informatie verzamelen en kennis kunnen overbrengen. En ze verdiepen zich in het werk van de beide organiserende IVN-afdelingen.

Het is voor het eerst dat de Friese en Drentse IVN-afdeling samen deze gidsencursus organiseren. Beide IVN-afdelingen zijn actief in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Naast de cursusavonden die steeds op donderdag worden gehouden in het bezoekerscentrum Terwisscha van het nationaal park (bij Appelscha), maken ook excursies deel uit van de cursus.

Na afronding van de cursus, vermoedelijk begin 2013, ontvangen deelnemers het erkende diploma IVN-natuurgids. De cursus staat open voor alle belangstellenden. Deelnamekosten zijn 325 euro (inclusief lesmateriaal). Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan. Via deze weblog zullen we u op de hoogte houden.

Meer informatie: natuurgidsencursus@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten